ЗАПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ХРАМА У СТОЈНИКУ

ЗАПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ХРАМА У СТОЈНИКУСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована у четвртак 13. октобра 2016. године започели су радови на изградњи храма посвећеног Рођењу Светог Пророка, Претече и Крститеља Јована у селу Стојнику код Аранђеловца.

Тог дана Архијерејски намесник младеновачки протојереј Жељко Ивковић и надлежни парох протојереј Спасоје Марковић служили су обред призивања помоћи, благодати и дара Пресветог Духа на почетку сваког доброг дела. Богослужењу су присуствовали верници ове парохије, мајстори који ће радити на изградњи храма, а захваљујући директорки ОШ „Вук Караџић“ из Стојника госпођи Милијани Петровић сабрање су увеличали ученици и предшколци поменуте основношколске установе.

Отац Спасоје се обратио присутнима позивајући их да се уједине око градње дома Божјег. Подсетио је Стојничане да је вишедеценијска жеља њих и њихових предака да у свом селу имају цркву и да посебна част припада генерацији која гради Светињу. На крају беседе протојереј Спасоје Марковић је истакао да храм припада свима онима који у њега долазе, учествују у Светој Литургији и заједничаре у Евхаристији.

јереј Марко Јефтић