УЧЕНИЧКОМ ПРИРЕДБОМ ЗАВРШЕНЕ СУ VII ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ

УЧЕНИЧКОМ ПРИРЕДБОМ ЗАВРШЕНЕ СУ VII ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ Приредбом ученика основних и средњих школа Крагујевца и Шумадије одржаном 20. септембра 2016., у свечаној сали новог Владичанског двора у Крагујевцу завршене су VII Госпојинске свечаности. Пети пут за редом братство Саборног храма у Крагујевцу, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, а у сарадњи са Школском управом за округ шумадијски оганизују наградни конкус посвећен Богородици и часове духовности у основним и средњим школама Крагујевца и Шумадије.

На завршној ученичкој приредби најпре је представљен ТВ прилог о наградном ходочашћу у Хиландар, а затим су, након обраћања представника Школске управе г-дина Радојка Дамјановића, просветног саветника, проглашени награђени ученици са овогодишњег конкурса које је оцењивала стручна комисија одређена од стране Школске управе. Након тога представљени су делови часова духовности из неких од овогодишњих школа.

У периоду од 08. до 16. септембра успешно су одржани овогодишњи часови духовности у следећим школама: Прва техничка школа, Крагујевац, ОШ Мирко Јовановић, Крагујевац, ОШ Јулијана Ћатић, Страгари, ОШ Светолик Ранковић, Аранђеловац, ОШ Свети Сава, Баточина/Бадњевац, ОШ Милутин Јеленић, Топола/Горња Трнава, Средња школа, Лапово. Такође је и ове године успешно реализован и конкурс на тему У лику Богородице образ мајчин видим који је трајао до 19.септембра 2016.године и на коме је узело учешћа око 600 ученика основних и средњих школа Шумадије.

Такође додељене су, на предлог братства Саборног храма, и Архијерејске грамате захвалности господи Миљану Бјелетићу, члану градског већа за културу и Марку Терзићу, кустосу музеја 21.октобар који су својим трудом и љубављу допринели да овогодишње Госпојинске свечаности буду изведене на овако успешан начин.

Приредби су поред ученика, учитеља, наставника, професора и директора основних и средњих школа присуствовали и Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г.Јован и свештеници Саборног храма. Програм је као и протеклих година зналачки водио вероучитељ Предраг Обровић.