ГОСТОВАЊЕ ЕМИСИЈЕ АГАПЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ГОСТОВАЊЕ ЕМИСИЈЕ АГАПЕ У КРАГУЈЕВЦУУ оквиру VII Госпојинских свечаности, које по благослову Епископа шумадијског Г. Јована, организује братство Саборног Светоуспенског храма у Крагујевцу, смиљена је 14. септембра - емисија Агапе у облику округлог стола – духовне трибине на тему Други је први, појам Другог и другости у теолошкој и световној мисли.

Трибина је одржана у препуној Епархијској сали Саборне цркве уз учешће гостију Епископа аустријско-швајцарског Г. Андреја (Ћилерџића), проф. др Жарка Требјешанина и драмског уметника Небојше Дугалића. Емисију је водио сам аутор новинар Алексндар Гајшек.

Након дужег разговора учесника емисије, у току кога је сагледано питање Другог и другости из више различитих аспетака, богословског, философског, културолошког и социолошког омогућено је свим присутним посетиоцима да се кроз питања укључе у ову плодоносну дискусију.

На крају се учесницима ове трибине у име свих присутних крагујевчана захвалио протонамесник Зоран Врбашки истакавши да су они показали велику љубав и добру вољу што су дошавши из других места, а неки и из друге земље и овде испред свих поделили своја животна искуства и размишљања, и тиме све присутне учинили битнима и првима у свом животу.