ОДАНИЈЕ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ЛИТУРГИЈСКИ ПРОСЛАВЉЕНО НА АЕРОДРОМУ

ОДАНИЈЕ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ЛИТУРГИЈСКИ ПРОСЛАВЉЕНО НА АЕРОДРОМУНа Оданије празника Успења Пресвете Богородице, када се наша Црква молитвено сећа светог Иринеја епископа Лиона, Преосвећени владика шумадијски Господин Јован служио је у светосавском храму у Крагујевцу. Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милан Борота, протонамесник Немања Младеновић и ђакон Милош Ђурић.

Након читања Радосне вести Христове, Епископ Јован се обратио окуљеним верницима и говорио о вечном Суду Христовом на коме ће се наћи свако од нас. Ми се кроз читав живот припремамо за тај Суд, али се и он одиграва током читавог нашег живота, јер Господ Исусу Христос зна свако наше дело, сваку реч и сваку мисао. Они који Христом живе, немају страха од Суда јер је њихов живот испуњен љубављу, која побуђује у нама веру и чињење добрих дела. У колико немамо љубави у себи, у нама се рађа страх, јер онај који не воли тај је несигуран и у свему и у сваком види опасност, јер нема поверења у њега. Па чак и кад је сам Бог у питању. Господ ће имати милости приликом Његовог Другог Доласка, али се не смемо само у Божију милост уздати и мислити да ће нам Господ све опростити, већ смо дужни да се старамо о сопственом Спасењу, како би нас Христос препознао као своје. Ако тако будемо живели ући ћемо у вечни живот са Христом, и у Христу. А ако не испунимо заповест љубави и хришћанског живота, онда ћемо у вечност ући без Бога.“ Немати бога у себи и поред себе, живети без Бога значи живети у паклу“, нагласио је владика Јован на крају своје беседе.

<p class="download" align="justify"><a href="/download/Septembar2016/aerodrom05092016.wma" target="_blank" title="Беседа Епископа шумадијског Г. Јована">Беседа Епископа шумадијског Г. Јована</a></p>