ПРЕДАВАЊЕ У АРАНЂЕЛОВЦУ – ТАЈНА РУСКОГ ХРАМА И НЕПРЕКИДНОСТ СЛОВЕНСКЕ КУЛТУРЕ, ПРАВА И АРХИТЕКТУРЕ

ПРЕДАВАЊЕ У АРАНЂЕЛОВЦУ – ТАЈНА РУСКОГ ХРАМА И НЕПРЕКИДНОСТ СЛОВЕНСКЕ КУЛТУРЕ, ПРАВА И АРХИТЕКТУРЕЦрквена општина аранђеловачка, при храму Светих Апостола Петра и Павла у Аранђеловцу је у суботу 3. септембра организовала предавање на тему: „Тајна Руског храма и непрекидност словенске културе, права и архитектуре.“ Предавање је одржао Г-дин Божидар Митровић, председник Савета за статусна питања дијаспоре Србије и члан Савета националости при Влади Москве.

Непосредно пре самог предавања са радом, животном и радном биографијом Г-дина Божидара Митровића нас је подробније упознао протонамесник Александар Миловановић. На самом почетку Г-дин Митровић нам је представио своје књиге и рекао пар речи о свакој да бисмо се лакше упознали са темом. Неке од њих су: „Азбучна математика Винче“ и „Тајна руског храма“. У свом излагању Г-дин Митровић нас је упознао са разним занимљивим чињеницама везаним за Русију, Србију и историју Словена. Ретко ко је од нас био свестан колики утицај је на руско законодавство имала књига „Крмчија“, а са тим и многим другим чињеницама смо тек тада били упознати. Значај Србије и нашег Светог Саве у историји Русије се огледа и у томе да у Архангелском Саборном храму чак на четири места се налазе фреске српских светитеља. Поред свих ових изнетих чињеница Господин Митровић нас је и упознао са својим гледиштем на историју Словена, које се итекако разликује од савремене историје која нам је до сада била позната. Због ових и многих других тема којих се дотакао, ово двочасовно предавање се није завршило његовим излагањем, већ је и након предавања остао са знатижељним слушаоцима да им одговори на веома занимљива питања.

ђакон Немања Искић

View the embedded image gallery online at:
http://eparhija-sumadijska.org.rs/vesti/item/4393-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProIdac3ed3a6ca