МАНИФЕСТАЦИЈА “ИГРАЛЕ СЕ ДЕЛИЈЕ” У ВЕЛИКОЈ ИВАНЧИ

МАНИФЕСТАЦИЈА “ИГРАЛЕ СЕ ДЕЛИЈЕ” У ВЕЛИКОЈ ИВАНЧИУ недељу 31. јула 2016. године, када наша Света Црква прославља Светог мученика Емилијана и Светог мученика Јакинта, одржана је друга по реду манифестација „Играле се делије” у Великој Иванчи.

Манифестација је одржана у част нашег чувеног песника Милорада Петровића Сељанчице који је рођен у Великој Иванчи, а који је остао упамћен по својим песмама од којих су најпознатије „Играле се делије”, „Јесен стиже дуњо моја”, „Не лудуј Лело”.

Пре почетка саме манифестације, претходила је Света Литургија коју је служио јереј Иван Ненадовић, парох великоиванчански уз присуство великог броја верујућих људи.

Овогодишња манифестација је остала упамћена по веома богатом културно-уметничком програму. У Цркви се могла видети изложба фотографија и поставка икона нашег иконописца Дејана Манделца, док је у порти одржана промоција књига издавачке куће „Каленић” из Крагујевца и „Чувари” из Београда. У школском дворишту је више од хиљаду људи уз пригодан програм забављало неколико културно уметничких друштава, песници и музички састав, који су заједно дали посебну ноту овом догађају. На школском терену је одржан и турнир у малом фудбалу у којем је учествовао велики број екипа.

Мештани села са својим гостима којих је било са разних страна, и велики број деце, који су својим сабрањем и Литургијским заједничарењем показали Велику Иванчу у свом правом сјају, својим задовољством целокупним даном одају утисак да ће ова манифестација прећи у традицију, а све то у част нашег песника и славу Божију.

Након програма Црквена општина великоиванчанска заједно са верним народом, приредила је трпезу љубави за све присутне у парохијском дому.

вероучитељ Младен Волф