ЛИТУРГИЈСКО ПРОСЛАВЉАЊЕ САБОРА СВЕТОГ АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА – ХРАМОВНА СЛАВА МАНАСТИРА ВОЉАВЧЕ

ЛИТУРГИЈСКО ПРОСЛАВЉАЊЕ САБОРА СВЕТОГ АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА – ХРАМОВНА СЛАВА МАНАСТИРА ВОЉАВЧЕУ уторак 26. јула, када наша Света Црква прославља сабор Светог Архангела Гаврила, своју храмовну славу прославио је манастир Вољавча. Свету Литургију су служили архијерејски намесник опленачки Миладин Михајловић, протојереј Милан Савић, протонамесник Слободан Радивојевић, јеромонах Мардарије, ђакон Урош Костић и ђакон Александар Јаћимовић.

Апостол је прочитао најмлаћи чтец наше епархије Милан Михајаловић. Прикладну беседу по прочитаном Јеванђељу одржао је ђакон Урош Костић, који је рекао да је Бог приликом стварања поред видљивог створио и невидљиви свет, стаљајући посебан акценат на Гаврила, који је Арханђел међу анђелима. Кроз своју беседу опоменуо је присутне да чине добро и другима, а не само себи; ако не материјално, онда макар да другоме дамо воду, ако немамо ни воду, онда кроз нашу молитву. На крају своје беседе ђакон је рекао да иако физички одсутан, наш Владика Јован је молитвено присутан.

Древни манастир је ове године прославио славу у новом руху-живопису који је прошле године осветио наш Преосвећени Владика Јован. Ово молитвено сабрање својим присуством увеличале су монахиње из више манастира наше епархије, угледне званице и верни народ у великом броју. Свету Литургију су увеличали својим слаткопјением појци певачког друштва „Српски православни појци“ из Београда.

После сечења славског колача молитвено сабрање је продужено трпезом љубави коју је приредило сестринство манастира на челу са настојатељицом Евгенијом.

View the embedded image gallery online at:
https://eparhija-sumadijska.org.rs/vesti/item/4350-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProId9b20a068fc