СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА НОВЕ ЈАГОДИНСКЕ ЦРКВЕ

СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА НОВЕ ЈАГОДИНСКЕ ЦРКВЕСвечано прослављање Светих апостола Петра и Павла, храмовне славе нове јагодинске Цркве започело је празничним бденијем у навечерје празника.

На сам дан празника Првоврховних апостола служена је Света Литургија којом је начаствовао Архијерејски намесник белички протојереј Небојша Младеновић уз саслужење братства храма као и гостију из осталих јагодинских храмова. Благолепију богослужења својим појањем допринео је и женски хор који постоји при поменутом храму и који такође као своје молитвенике има Свете апостоле Петра и Павла. Бројном присутном народу пригодном беседом обратио се протојереј Небојша, истакнувши значај Светих апостола и њихов живот као образац и нашег живота.

По завршетку Свете Литургије, извршен је литијски ход око храма а затим и резање славког колача. Братство храма и овогодишњи колачар госпођа Иванка Златковић са породицом за све присутне у порти храма припремили су пригодно послужење.

Братство храма се потрудило да овај посебни дан буде обогаћен и другим бројним активностима у порти храма, тако да су на бини наступили бројни извођачи, као и разне фоклорне групе. Издвајамо и традиционалну изложбу удружења „Етно форме“, која се бави неговањем старих заната, српске традиције и ручних радова.

презвитер Милан Ђорђевић