ОБЕЛЕЖЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У ЂУРИСЕЛУ

ОБЕЛЕЖЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У ЂУРИСЕЛУНа Велеки Дан Вазнесења Господњег, 09. јуна 2016. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован својим доласком у цркву у Ђуриселу веома је увеличао дан црквене славе и донео велику радост верницима Црквене Општине ђуриселско-драгобраћке. Владика Јован је најпре освештао новоподигнуту палионицу и продавницу свећа коју је, непосредно пред своју смрт а за покој душе своје супруге Душанке, подигао и својој цркви даривао Милан Петровић из Драгобраће. Потом је Владика служио Свету Архијерејску Литургију уз саслуживање архијерејског намесника мр Рајка Стефановића, протојереја-ставрофора, професора др Зорана Крстића, протојереја-ставрофора и још уважених свештеника епархије шумадијске. Међу гостима који су Епископу саслуживали био је и др Здравко Јовановић, ђакон и уважени професор српског православног богословског факултета у Београду.

Беседио је др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор, и том приликом је на диван начин повезао и верницима објаснио везу између празника и осталих дана у години, као и то колика је заправо важност самих празника за оне који их са вером и радошћу дочекују. У наставку своје беседе отац Зоран је тумачио прочитано јеванђеље и поредио га са данашњицом.

Беседа протојереја-ставрофора др Зорана Крстића, ректора Богословије «Светог Јована Златоуста» у Крагујевцу

Након одслужене Литургије и пошто је са домаћином славе Љубинком Арсенијевићем из Ђурисела пресечен славски колач, Архијерејском граматом у знак захвалности за труд и рад у својој цркви награђени су: постхумно господин Милан Петровић из Драгобраће, господин Горан Милуновић из Драгобраће и господин Предраг Милуновић из Драгобраће.

Старешина храма, протојереј Милан Живановић, заблагодарио је Вазнетом Господу на благослову данашњега дана, Епископу Јовану на указаној љубав, гостима на доласку а парохијанима на помоћи и подршци.

јереј Ненад Милојевић