ИШТИТЕ НАЈПРЕ ЦАРСТВА БОЖИЈЕГ

ИШТИТЕ НАЈПРЕ ЦАРСТВА БОЖИЈЕГУ четвртак пред празник Силаска Светога Духа на апостоле, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

Беседећи на прочитано 55. зачало Јеванђеља од Јована, Владика Јован је рекао да молећи се Богу, треба да знамо шта тражимо. Господ Исусу Христос нам говори да најпре тражимо Царства Божијег, а све остало ће нам се већ дати. Онај који тражи Царство небеско, већ сада на Земљи живи на начин да може ући у њега. За то нам је потребан подвиг. Не може се Царство Божије задобити без труда. Човек треба да припреми своје срце, ум и цео свој живот. Када Господ вини нашу смиреност и веру којом му приступамо, препознаће у нама жеђ за Царством Божијим који већ сада исказујемо у Цркви и на Литургији. Мера труда и напора који улажемо и молитве које приносимо је управо мера којом ћемо ући у Царство Божије.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Након одслужене Литургије Владика Јован је са Његовом Светошћу Патријархом Српским Г. Иринејем и осталим Архијерејима наше Цркве отпутовао на заседање Великог Свеправославног сабора на грчком острву Крит.

протођакон Мирослав Василијевић