ДУХОВНО ПРЕДАВАЊЕ У РЕКОВЦУ

ДУХОВНО ПРЕДАВАЊЕ У РЕКОВЦУУ понедељак 30. маја благословом Његовог Преосвештенства епископа шумадијског Господина. Г. Јована у амфитеатру средње Пољопривредно-ветеринарске школе у Рековцу одржано је духовно предање на тему “Вера као потреба и смисао савременог човека” предавача професора др Растка Јовића.

Преосвећени владика Јован у пратњи архијерејског намесника левачког протојереја ставрофора Саве Арсенијевића и свештеника левачког намесништва присуствовао је предању. На самом почетку предавања проф. Растко је нагласио тежину времена у коме живимо и многобројне проблеме са којима се сусреће млади човек. Младог човека у многоме одликује егоизам и потреба да удовољи само себи, постајемо друштво у коме љубав није начин живота већ чиста емоција која врло брзо пролази. Не постоји борба да се љубав гради, не постоји борба за ближњег. Предавач је нагласио да је заиста потребно много труда како би човек корачао ка вечности. Због тога никад не треба да одустајемо од пута који нас води ка Господу јер Бог никада није одустао од човека.

По завршетку предавања уследила је дискусија са ученицима средње школе где је владика Јован похвалио труд и залагање свих оних који предано раде да верска настава већ неколико година у средњој школи у Рековцу има реализацију од 100%, свих 297 ученика похађа веронауку. Такође похвалио је и школски хор који води вероучитељ јереј Драгиша Богичевић који похађа 25 ученика и до сада су имали низ успешних наступа и добили неколико награда.

Директор школе Љубиша Стевановић је после дискусије повео Преосвећеног владику Јована и свештенство у обилазак школске библиотеке, винарије и интерната школе, такође захвалио се владици Јовану за очинску бригу и старање за децу која похађају средњу школу у Рековцу.

Јереј Драгиша Богичевић