ХРАМОВНА СЛАВА У ЕРДЕЧУ

ХРАМОВНА СЛАВА У ЕРДЕЧУЦрква Божија у Ердечу је и ове године Светом Литургијом прославила своју храмовну славу Пренос моштију Светога Оца Николаја, којом је началствовао протојереј Милић Марковић уз саслужење протојереја – ставрофора Милана Бороте, протонамесника Саше Огњановића и јереја Мирка Шиљковића.

Верном народу се беседом обратио прота Милић Марковић рекавши да је Свети Никола својим животом посведочио шта је образац наше вере и пример кротости. Зато смо као Царско свештенство призвани у Цркву Божију да својим животима посведочимо оно што су нам Свети Оци оставили, а пре свега Светитељ кога данас прослављамо. Зато наш живот не треба да буде било шта друго, већ само оно сведочење на начин на који је то чинио и Свети Николај Мириликијски Чудотворац.

Након причешћа верних, учињен је опход око храма, те је преломљен Славски Колач, а домаћин Црквене славе је био г. Никола Радомировић са својом супругом Маријом. Они су се потрудили и уприличили свечани ручак за све присутне под шатром у порти храма, где се након молитве, присутнима обратио прота Милан Борота, подсетивши све да се угледајући на Светитеља кога данас прослављамо пре свега од нас тражи да имамо живот испуњен миром, љубављу и Божанским сјајем, који треба и наше ближње да учини срећнима.

Прослављање Црквене славе у Ердечу је настављено у порти храма до касних поподневних сати.

протођакон Мирослав Василијевић