ПОМОЋ ИЗ БЕЛИЧКОГ НАМЕСНИШТВА У „ЗЕМЉУ ЖИВИХ“ У БРАЈКОВЦУ

ПОМОЋ ИЗ БЕЛИЧКОГ НАМЕСНИШТВА У „ЗЕМЉУ ЖИВИХ“ У БРАЈКОВЦУУ уторак 17. маја 2016. године, у заједницу за лечење и ресоцијализацију оболелих од болести зависности „Земља живих“, у Брајковцу, стигла је помоћ из беличког намесништва. Предвођени Архијерејским намесником беличким, протојерејем Небојшом Младеновићем, представници овог намесништва, јереј Миломир Тодоровић, јереј Милан Ђорђевић и господин Мирослав Михајловић, донирали су кући у Брајковцу један пластеник.

Иначе, у два пластеника која заједница поседује од раније, производи се храна за штићенике брајковачке обитељи, а постављањем трећег пластеника ће ова производња значајно бити увећана. Тако ће донацијом јагодинаца још више бити збринута ова, не тако мала ставка, битна за нормално функционисање обитељи.

Захваливши се на дару, старешина брајковачке обитељи, протојереј-ставрофор Александар Новаковић, заједно са старешином храма св. влкмч. Димитрија у Лазаревцу, протојерејем-ставрофором Марком Митићем, провео је госте имањем, нагласивши да поред материјалне, ова помоћ пре свега има моралну и духовну вредност. Исповести штићеника заједнице, ни овога пута, нису госте оставиле равнодушним. Захваљујемо се свима који су учествовали у овој помоћи, нарочито братству храма Св. ап. Петра и Павла у Јагодини, који су донацију господина Мирослава Михајловића својој црквеној општини проследили у заједницу „Земља живих“, посведочивши тако да схватају важност и значај овог пројекта.

Брајковачка момчад се својим добротворима захвалила Трпезом љубави, а то је била прилика за још духовне поуке и духовног оснажења, којима их је из свог личног искуства поучио Архијерејски намесник белички, протојереј Небојша Младеновић. Овом приликом позивамо и све остале који су у било каквој могућности да помогну брајковачкој заједници, то и учине, не заборављајући оне којима је наша помоћ неопходна.