ВАСКРС У ДИВОСТИНУ И ШУМАРИЦАМА

ВАСКРС У ДИВОСТИНУ И ШУМАРИЦАМА Благодарећи Богу, Пресветој Богородици и Светом Георгију и ове године верни народ сабрао се у манастир Дивостин и око храма Светог Георгија да прослави празник победе живота над смрћу - Васкрс.

Васкршња радост употпуњена је и ове године Благодатним огњем који смо добили добротом верника који долазе на богослужења у наше светиње. У поноћ је служено Васкршње јутрење и света Литургија у манастиру Дивостин уз учешће великог броја верног народа.

У подне Васкршња радост дочекана је и свечано прослављена у шумаричком храму. Лепота времена сведочи славу Божију, а верни народ уз радосне речи “Христос Воскресе – Ваистину Воскресе!”, уграђује себе у ту славу.

Након трократног опхода око храма освећена су васкршња јаја, а затим је изведена васкршња приредба, коју су припремила деца наше парохије. Васкршња радост дотакла је срце свих присутних, а раздрагана деца живахно су на свој начин прослављала празник живота.

Након приредбе приступило се изложби васкршњих јаја и избору најлепших, а затим такмичењу за најјаче васкршње јаје. Награђени су за најлепше јаје: прво место Снежана Пајић, друго место Татјана Марковић, треће место Тара Недовић и четврто место Милена Павловић, а за најјаче Јана Миловановић.

парох шумарички јереј Срђан П. Тешић