ПРЕДАВАЊЕ У БАРАЈЕВУ

ПРЕДАВАЊЕ У БАРАЈЕВУС благословом Његовог преосвештенства епископа шумадијског Господина Јована, у парохијском дому храма Спаљивања моштију Светог Саве одржано је предавање на тему Хришћански смисао патње и болести. Предавач је био ректор крагујевачке богословије и професор на ПБФ протојереј-ставрофор Зоран Крстић.

Ова интересантна тема привукла је велики број хришћана Барајева и околине а предавач је, после краћег увода протојереја-ставрофора Виде Милића и председника ЦО Барајево Драгише Дамњановића, веома заинтересовао вернике који су са великом пажњом слушали педавање. Болест као последица пада човековог је проблем са којом се често сусрећемо. Данашњи хришћани се према патњи и болести у многоме разликују од хришћана ранијих врмена што ствара сасвим другачији и однос према вери. Призвани смо да кроз заједницу и љубав прихватимо и болест и болесника.

После предавања уследила су питања верника што је проширило тему и на питање смрти. Уважени професор је нарочито указао на заначај заједнице у Цркви и на међусобну љубав верника.