ХРАМОВНА СЛАВА У МЕЂУЛУЖЈУ

ХРАМОВНА СЛАВА У МЕЂУЛУЖЈУУ уторак 22. септембра, по већ уобичајеној традицији, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светих Богородитеља Јоакима и Ане, у младеновачком насељу Међулужје. Епископу су саслуживали: Протојереј Жељко Ивковић - намесник младеновачки, протојереј- ставрофор Драгољуб Ракић, Протојереј - ставрофор Миладин Михајловић, протојереј Слободан Кеџић, протонамесник Зоран Алексић, јереј Марко Стевановић, протођакон Иван Гашић и ђакон Небојша Поповић.

У току Литургије, Владика је одликовао чином протонамесника оца Зорана Алексића, старешину горе поменутог храма, похваливши га за труд и пожртвовање које је протеклих година несебично давао у изградњи овога већ сада велелепног храма. Ово признање мора бити само још већи подстрек за даље усавршавање и увећану ревност.

Након прочитаног зачала Светог Јеванђеља од Луке, Владика је истакао пример родитељства Светих Јоакима и Ане. То је посебно важно у времену када се породица и брак налазе у незапамћеној кризи, а дух пожртрвоване љубави је на самом дну лествице приоритета савременог човека. Љубав и жртвовање су нераскидиво повезани и једно без другог губe смисао.Владика је честитао славу свим верницима, на челу са овогодичњим домаћином, господином Владаном Глишићем, вршиоцем дужности председника општине у Младеновцу.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

По завршетку Свете Литургије, Епископ Јован је осветио винарију господина Зорана Пантића у Рајковцу и обишао радове на обнови храма Св. Стефана Лазаревића у Белосавцима.

ђакон Небојша Поповић