ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ ЦРКВЕ У ЗАВОДУ У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМА

ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ ЦРКВЕ У ЗАВОДУ У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМАЊегово Преосвештенство Господин Јован, епископ шумадијски је у понедељак, 03. августа 2015. године, дан по Светом Илији, благоизволео да освешта темеље за цркву у Заводу за збрињавање одраслих лица Мале Пчелице, која ће бити посвећена светом Луки кримском.

Том приликом је владика шумадијски пред окупљеним корисницима ове установе и запосленима, на челу са директором др Владицом Станојевић, одржао беседу у којој је нагласио значај који ће овај храм имати за кориснике ове установе и велико задовољство што се у установи овог типа подиже храм у славу Божију а на духовну корист свих запослених и корисника ове установе. После освећења темеља уприличен је кратак програм који је извео хор састављен од запослених и корисника Завода.

Оно што даље следи од активности је изградња цркве брвнаре на овим темељима.

Одлуком директора Завода именован је Одбор за изградњу цркве брвнаре у Заводу Мале Пчелице на челу са директором Завода др Владицом Станојевић, у чији састав су, поред запослених у Заводу, именовани и протојереј-ставрофор Зоран Митровић, протојереј Бојан Димитријевић и јереј Петар Бранковић.