ЦРКВА У БОТУЊУ ПРОСЛАВИЛА СВЕТУ ПЕТКУ

ЦРКВА У БОТУЊУ ПРОСЛАВИЛА СВЕТУ ПЕТКУУ суботу 08. августа 2015. године Црква у Ботуњу је прославила Свету Петку Светом Литургијом коју је служио протојереј Бојан Димитријевић. Храм је био претесан да прими све верне који су се ту окупили. На возгласе и прозбе је одговарала цела Црква предвођена певницом коју је водио надлежни парох, протонамесник Братислав Паунковић, са протонамесником Слађаном Обрадовићем.

Верном народу се беседом обратио прота Бојан који је подсетио да светиња у којој смо се окупили постоји већ један век и да је Господ одговара на наше молитве, иако ми од Господа понекада тражимо нешто и са нестрпљењем. Зато нам је Света Петка узор молитве и живота у Христу, јер је она најпре тражила Царство Божије. Зато ми морамо да живимо као хришћани, да носимо свој Крст у заједници Бога и човека, али исто тако и у заједници самих људи. . Бог нас кроз Цркву уводи у Царство Божије. Пример Црквеног живота је управо Света Петка којој се данас молимо, да једни друге гледамо као људе, као сапутнике у животу, не тражећи и не очекујући ни од кога савршенство, имајући на уму да и Господ то исто може тражити од нас. Помолимо се Светој Петки да нас руководи и Господу да нас спаси, а ми да чујемо и препознамо Његов позив да живимо тако да нас као своје прими у Царство Небеско…била је поука проте Бојана Димитријевића верном народу.

Након причешћа верних, преломљен је Славски Колач чији домаћин је ове године био г. Александар Павловић са својим домом. Народно весеље поводом празника Свете Петке је настављено после Литургије у порти храма где је пристизало све више мештана Ботуња.

протођакон Мирослав Василијевић