ОСВЕЋЕЊЕ КРСТОВА У ГРБИЦАМА

ОСВЕЋЕЊЕ КРСТОВА У ГРБИЦАМАУ понедељак 3. августа 2015. године, одмах после свечано прослављене храмовне славе у Грбицама, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Г. Јован посетио је парохију грбичку како би осветио нове крстове за храм Светог Пророка Илије. Како је завршено спољашње малтерисање, планирано је препокривање храма, за шта је Епископ Јован освећењем крстова дао свој благослов и упутства за наставак радова.

Нашег Владику и Његов Архијерејски благослов дочекао је велики број верника ове парохије и околних места, међу којима је било мноштво деце. Епископу су приликом освећења крстова саслуживали протојереј Драган Брашанац, протонамесник Дејан Петровић, јереј Срђан Тешић и јереј Гојко Марковић. По освећењу крстова Епископ се обратио окупљеном верном народу поуком указавши им на значај и силу Крста у хришћанској традицији.

Ова посета Владике била је веома значајан и величанствен тренутак што се могло приметити на лицима свих присутних, посебно мештана Грбица јер ће ови новоосвећени крстови ускоро красити њихов храм. Приређен је и ручак за све присутне који је припремио колачар храмовне славе господин Горан Маринковић из Грбица са својом породицом.