СВЕТИ ПРОРОК ИЛИЈА - СЛАВА ЦРКВЕ У ГАРАШИМА

СВЕТИ ПРОРОК ИЛИЈА - СЛАВА ЦРКВЕ У ГАРАШИМАУ недељу 2. августа 2015. године на дан спомена св. пророка и Боговидца Илије, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Гарашима код Аранђеловца, у храму посвећеном овом великом пророку Божијем.

Преосвећеном Владици су саслуживали Архијерејски намесник орашачки протојереј- ставрофор Мићо Ћирковић, протојереј Милован Ранковић, јереји Александар Миловановић и Иван Теодосић и ђакони Иван Гашић и Немања Искић.

Након прочитаног Јеванђеља Владика Јован је пожелео срећну и Богом благословену славу свим окупљеним верницима и нагласио значај и величину праве вере и молитве која из те вере извире. Посебно је истакао живот и веру пророка Илије који је својим животом угодио Богу, те га је Господ слушао и испуњавао његове молбе, укидајући поредак природе кроз затварање и поновно отварање Неба када је св. Илија то молио.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

На крају свете Евхаристије, обављен је опход око цркве и пререзан славски колач, а лепоту овог сабрања употпунило је појање хора „Света Анастасија Српска“ из Аранђеловца.

јереј Александар Миловановић