НАША ПРАВА ДОМОВИНА ЈЕ НА НЕБУ

НАША ПРАВА ДОМОВИНА ЈЕ НА НЕБУУ четвртак 30. априла 2015. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу. Литургији је присуствовао Епископ Северноамерички Грузинске Православне Цркве Г. Сава.

Беседећи на 22. зачало Јеванђеља од Јована, Владика Јован је објаснио речи Христове да је Он хлеб живота који је сишао са Неба рекавши да је све што је добро, љубав и Бог су сишли управо с Неба. За тај велики дар који примамо треба да узвратимо љубављу. Наша права домовина је на Небу, па су самим тим наш ум, срце и наша осећања везана за Небо. Да господ није сишао са Неба ништа на земљи не би било спасоносно. Ко једе од тог Хлеба и пије из те Чаше приступајући Христу, Господ га неће одбацити. Они који се не причешћују су духовни мртваци. Оно што се Христом не храни, на крају умире. Без причешћа личношћу Господа под видом Хлеба и Вина ми не можемо остварити заједницу с Богом. Важно је да знамо да нас Господ позива да му приђемо овакви какви јесмо, али са вером. Наша тежња да будемо као Господ биће препозната иако смо обични грешни људи који желе да у Цркви Телу христовом буду заједно са Оцем, Сином и Духом Светим.

Након причешћа верних, двојица Епископа Г. Јован и Г. Саба посетили су братство Старе Милошеве Цркве у парохијском дому.

протођакон Мирослав Василијевић