УПОКОЈИЛА СЕ У ГОСПОДУ СХИ МОНАХИЊА РИПСИМИЈА СЕСТРА МАНАСТИРА КАЛЕНИЋ

УПОКОЈИЛА СЕ У ГОСПОДУ СХИ МОНАХИЊА РИПСИМИЈА СЕСТРА МАНАСТИРА КАЛЕНИЋСхи монахиња Рипсимија у свету Вера Николић, рођена је 10. новембра 1937. године у селу Шарљинац у побожној породици која је изнедрила две духовне личности. Младу Веру (схи монахињу Рипсимију) у манастир Каленић 1960. године  доводи схи архимандрит Петар тадашњи духовник Каленићке обитељи а касније духовник манастира Денковца.

У чин расофорне монахиње 1963. године замонашио је блаженопочивши епископ шумадијски Господин Валеријан. Све време свог подвижничког  живота посветила је молитви и послушности јер је обављала све послове са великом пажњом и љубављу који су јој били дати у послушање.

Уочи празника покрова Пресвете Богородице 1984. године Његово преосвештенство блаженопочивши епископ шумадијски  Господин Сава замонашио је у чин мале схиме. По Божијем промислу удостојила се примања чина велике схиме  Анђелског образа у коју је замонашио Његово преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован.

Схи монахиња Рипсимија упокојила се 17. Априла 2015.године. Пасхално опело је служио Његово просвештенство епископ шумадијски Господин Јован са свештенством епархије шумадијске. У својој духовној поуци Преосвећени Владика подсетио је окупљене на молитви опела да је схи монахиња Рипсимија посветила цео свој живот Господу и монашком животу чувајући монашке завете, али не само Господу него и Каленићкој светињи, цео њен је живот био саткан од молитве и послушности и у изчекивању доласка Господњег.

Слободан Савковић, јереј