ПРЕДАВАЊЕ ПРОТОЈЕРЕЈА-СТАВРОФОРА ДР ЗОРАНА КРСТИЋА У РЕКОВЦУ

ПРЕДАВАЊЕ ПРОТОЈЕРЕЈА-СТАВРОФОРА ДР ЗОРАНА КРСТИЋА У РЕКОВЦУУ уторак 31. марта 2015. године, у дому културе у Рековцу, са благословом Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован , организована је духовна трибина на којој је говорио професор протојереј-ставрофор Зоран Крстић на тему "Хришћански смисао патње и бола".

Све окупљене на предавању поздравио је домаћин и организатор духовне трибине високопречасни отац Ненад Милојевић, који се прво захвалио професору оцу Зорану Крстићу на издвојеном драгоценом времену да посети Левач у ове дане великога поста и да том приликом поучи и оснажи левачке хришћане како би што радосније и свечаније дочекали Васкрсење Христово.

Отац Зоран Крстић се у свом предавању базирао на суштинска питања вере, како је и сам нагласио да макар мало продубимо веру и изађемо са предавања као бољи хришћани. Отац Зоран је нагласио да нема човека који није осетио бол и патњу у свом животу, и који је смисао таквог стања са хришћанске тачке гледишта. Како нам то представљају медији, а какво је гледиште хришћанског начина живота.

На предавању су присуствовали свештеници левачког намесништва и велики број хришћана левачког краја који су узели учешћа на предавању постављањем питања на задату тему и њој сличне.

После предавања уследио је пријем гостију а затим гозба љубави коју је припремило братство рековачког храма Светог Романа.

Слободан Савковић, јереј