ПРЕДАВАЊЕ О СВЕТОМ НЕКТАРИЈУ ЕГИНСКОМ ЧУДОТВОРЦУ У БАРАЈЕВУ

ПРЕДАВАЊЕ О СВЕТОМ НЕКТАРИЈУ ЕГИНСКОМ ЧУДОТВОРЦУ У БАРАЈЕВУС благословом Његовог преосвештенства епископа шумадијског Господина Јована, у храму Спаљивања моштију Светог Саве прво је одслужен акатист Светом Нектарију, а затим је одржано предавање о овом великом чудотворцу.

У препуном храму акатист је служио протојереј-ставрофор Ненад Андрић аутор књиге “У сретање Светом Нектарију егинском чудотворцу”, уз саслужење свештеника Архијерејског намесништва бељаничког. После акатиста и помазања народа уследило је веома благодатно предавање у парохијском дому.

Предаваче је представио Архијерејски намесник бељанички протојереј-ставрофор Видо Милић који је дао и уводну реч. О житију Светог Нектарија говорио је ђакон Душан Новаковић. После је уследио краћи филм о храму и чудотворним моштима Светог Нектарија, а затим је о књизи али и о чудима овог великог угодинка Божијег на веома упечатљив начин говорио прота Ненад. Он је навео неколико чудесних исцељења којима је он био сведок и учесник. То су са великом пажњом пропратили сви слушаоци предавања и веома се заинтересовали за књигу о Светом Нектарију.

Сабрање је настављено уз послужење и разговор свештенства са верним народом.