ИСПОВЕСТ АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА КРАГУЈЕВАЧКОГ

ИСПОВЕСТ АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА КРАГУЈЕВАЧКОГУ уторак 24. марта 2015. године са благословом Његовог Преосвештанства Епископа шумадијског Господина Јована, у Саборном храму у Крагујевцу, извршена је исповест крагујевачког намесништва. Исповедник је био високо пречасни протојереј ставрофор Милан Борота.

У среду 25. марта, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Литургију Пређеосвећених дарова у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протојереј ставрофор др Зоран Крстић, протојереј ставрофор Милан Борота, протојереј ставрофор Зарије Божовић, протојереј ставрофор мр Рајко Стефановић и протођакони Небојша Јаковљевић и Иван Гашић.Овом литургијском сабрању је присуствовао велики број верника, а посебно деце на челу са вероучитељeм протођаконом Мирославом Василијевићем. Част да изнесе беседу на тему поста и покајања, имао је отац Петар Бранковић. Он је истакао значај ова два хришћанска оружја за борбу против плоти и ђавола, али је нагласио да сам пост није довољан ,за спасење, јер је оно пре свега онтолошка, а не морална категорија.

Након Литургије уследило је читање реферата на тему: „Настанак, развитак и значај Великог Поста“ од стране јереја Рашка Стјепановића, сабрата Саборног храма. По прочитаном реферату, уследила је конструктивна и вишечасовна дискусија у којој су учествовали сви присутни. Овај духовни празник је заокружен трпезом љубави, која је припремљена у организацији братства храма Свете Петке у Виноградима, на челу са протојерејем Драганом Брашанцем, старешином храма.

Небојша Поповић, ђакон