ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЛЕПЕНИЧКОГ НАМЕСНИШТВА

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЛЕПЕНИЧКОГ НАМЕСНИШТВАПрема већ устаљеној традицији, свештенство Лепеничког намесништва се окупило на вечерњој служби у понедељак 23. марта 2015. године у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу где је након вечерњег богослужења обављена исповест. Исповедник је био протојереј – ставрофор Милан Борота, који је обраћајући се свештеницима рекао да је важно да имамо љубави једних према другима и здравог разума. Ап.Павле нас подсећа да спасење и Христа не гледамо очима већ пре свега вером. Зато ће светлост Христова просветлити све оне који траже спас у Господу нашем Исусу Христу.

У уторак пете недеље Великог поста 24. марта 2015. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Литургију Пређеосвећених дарова у храму Св. Великомученика Косовског кнеза Лазара у Белошевцу. Саслуживали су Архијерејски намесник лепенички протојереј – ставрофор Саво Арсенијевић, протојереј – ставрофор Милан Борота, старешина храма Св. Кнеза Лазара протојереј Милован Антонијевић, протојереј Мили Марковић, протођакон Небојша Јаковљевић и ђакон Немања Стојковић. Литургији су присуствовали ученици ОШ Драгуша Луковић Шпанац са вероучитељицом г-ђом Милевом Пушић Радовић и ученици ОШ Вук Караџић са својом вероучитељицом г-ђом Иреном Баћић. Ученици обеју основних школа су у потпуности учествовали у богослужењу одговарајући на прозбе и возгласе те узносећи Молитву Господњу и молитву Пре Причешћа.

Ученицима, верном народу и свештенству се обратио протојереј Милић Марковић који је подсетио на речи ап Павла који каже: „Радујте се свагда у Господу“ те да радост треба да буде садржај вере у Господа и да су деца пример који нас стално подсећа какви треба да будемо. Деца су незлобива и живе у чистоти срца, зато је то мерило наше вере и нашег живота. Они који себе приведу оваквој чистоти срци биће препознати од Оца Небеског да заиста јесу његова деца.

Богословски рад на тему „Без Христа нема спасења“ написао је јереј Сретко Петковић након чега је вођена дискусија на задату тему.

протођакон Мирослав Василијевић