ПРОМОЦИЈА 16. БРОЈА ШКОЛСКОГ ЧАСОПИСА “РАСТКО” КОЈИ ИЗДАЈЕ ОШ”17.ОКТОБАР” ИЗ ЈАГОДИНЕ

ПРОМОЦИЈА 16. БРОЈА ШКОЛСКОГ ЧАСОПИСА “РАСТКО” КОЈИ ИЗДАЈЕ ОШ”17.ОКТОБАР” ИЗ ЈАГОДИНЕ“О пореклу: Ја знам ко сам...”

Основна школа “17. октобар” из Јагодине, је издала 16. по реду број школског часописа “Растко”. Да подсетимо часопис излази са благословом Његовог Преосвештенства епископа Шумадијског Г. Јована. По одобрењу директора школе г-ђе Биљане Милановић. Главни и одговорни уредник часописа је вероучитељ Борис Милосављевић. Стручни сарадници часописа су Марина Антонијевић, педагог школе, вероучитељ протођакон Нинослав Дирак, док је за лектуру текста задужена, професор српског језика Маја Алексић. Часопис излази два пута годишње, на дан школе 17.октобра и на Савиндан.

Промоција 16-тог броја часописа “Растко” одржана је 27. 01. 2015. године на Савиндан, у мултимедијалној сали ОШ ''17. октобар'' уз присуство многобројних гостију, ђака,наставника и вероучитеља. Пре ломљења славског колача уредник часописа вероучитељ Борис Милосављевић се обратио присутнима и захвалио свима ђацима, учитељима и наставницима који су помогли да овај часопис излази већ пуних осам година. Пошто су победници на општинском такмичењу у појању духовних песама у оквиру 13. Светосавске недеље, ученици који похађају наставу веронауке четвртог разреда отпевали “135. псалам”, промоција је настављена читањем песме Десанке Максимовић “О пореклу”, коју је прочитала наставник српског Маја Алексић, иначе лектор овог часописа. Новинари часописа су у наставку говорили о рубрикама и текстовима који се налазе у овом броју.

ЧАСОПИС РАСТКО БР. 16

Оно што је занимљиво, а везано је за овај број часописа јесте текст, професора историје Нинослава Станојловића, који говори о прослављању Савиндана у Поморављу, за време окупације од 1941. до 1945. године.

Промоција је завршена резањем салвског колача и заједничким певањем Светосавске химне.

Прођакон Нинослав Дирак, наставник веронауке