СВЕТОСАВСКА ПРОСЛАВА У СТАРОЈ КРАГУЈЕВАЧКОЈ ЦРКВИ

СВЕТОСАВСКА ПРОСЛАВА У СТАРОЈ КРАГУЈЕВАЧКОЈ ЦРКВИТок прослављања Светог Саве у Старој крагујевачкој цркви и у школама које се налазе у подручним парохијама, уверава нас да се овај родоначелник свега што је највредније у српској историји, равноправно поштује и у Цркви и у просветним установама.

Након одслужене свете Литургије у Светотријичном храму, задужбини кнеза Милоша Обреновића, који је најзаслужнији што је у XIX веку Светосавље постало поглед на свет и у Цркви и у школи, деца су својим рецитацијама показала да и у најранијим годинама разумеју величину и значај првог српског архиепископа.

Ове приредбе, показале су, чини се, да млади Светог Саву доживљавају пре свега као богослова и светог оца, који показује пут спасења, а тек после као националног посленика, заслужног за овоземаљске вредности.

Домаћини славске трпезе ове године је била Југослава Ђорђевић. Скуп свих које је овога 27. јануара окупио Свети Сава, протекао је у атмосфери достојној великог узора и био је још једна прилика да се разговара и размишља о томе како у наше време уградити светосавске вредности.

Мирослав Василијевић, протођакон