АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ СВЕТОГ ДИМИТРИЈАУ цркви Светог великомученика Димитрија у Крагујевцу, 13. јануара 2015. године, свету архијерејску Литургију служио је Његово преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован, уз саслужење презвитера: протојереја Милана Беговића, протонамесника Александра Јовановића, јереја Александра Сенића и ђакона Небојше Јаковљевића.

Беседећи владика Јован је истакао да се данас служи оданије Божићу и овом службом Цркава жели да подсети вернике да се током целе године али и на данашњи дан сећају Божића. А сећати се Божића значи сећати се љубави Божије јер нам Божић показује да нам је Бог постао брат. Да није било Божића не би било ни једног празника а не би било ни искупљења.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Речима „Слава Богу на висини и на земљи мир међу људима добра воља“ човек је позван да прославља Бога. Међутим, Бога може да прославља само онај човек који је открио дубљи смисао вере. Са друге стране, што је човек даљи од Бога све је сиромашнији. Човек је прави човек када позна истинитог Бога. Ово нам потврђује и позната хришћанска изрека да без богољубља нема ни човекољубља и без човекољубља нема ни богољубља.

Владика је поздравио окупљене пожелевши срећне празнике речима:

ХРИСТОС СЕ РОДИ – ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

Протонамесник Небојша Ракић