СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У АРАНЂЕЛОВЦУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У АРАНЂЕЛОВЦУУ суботу по Божићу 10. јануара 2015. године, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Архијерејску Литургију у храму св. апостола Петра и Павла у Аранђеловцу.

Радост божићних празника у граду под Букуљом увеличана је приношењем Богу свете Евхаристије из руку Владике Јована, коме су саслуживали ректор крагујевачке Богословије протојереј- ставрофор Зоран Крстић, Архијерејски намесници и секретар шумадијске Епархије.

На крају свете Литургије Владика Јован је сабраном народу пожелео срећне и благословене дане Божићних празника. Владика је нагласио да је на Божић Бог пошао за човеком, и то када је човек окрену леђа Богу. Славећи Божић ми славимо и све друге велике празнике којих не би било без Божића. Славећи Божић ми славимо мир и љубав, па зато и ми треба да ширимо мир и љубав међу собом и да изнад свега будемо са Богом, да би и он био са нама.

По завршеној Евхаристији Владика је са свештенством свратио на послужење у дом Архијерејског намесника орашачког проте Миће Ћирковића, а сабрање је настављено намесничким састанком у ресторану „Тарпош“ у Аранђеловцу.

јереј Александар Миловановић