ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУ

ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУУ среду 31. децембра када света црква слави Светог мученика Севастијана, Светог Модеста и друге с њим.

Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог кнеза Лазара у Белошевцу. Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, протојереј- ставрофор Живота Марковић, протојереј Љубомир Радић, протонамесник Саша Огњановић и ђакон Немања Стојковић.

Након прочитаног Јеванђеља Епископ се обратио окупљеним верницима између осталог рекавши да није довољно то што смо крштени, што се зовемо хришћанима, што се зовемо православнима и што се зовемо Србима, није довољно за наше спасење. Оно што не буде у Христу то се не може спасити. Ко има Христа у себи има мир у себи, има мир са Богом и има мир са другим човеком. Онај човек коме је мир само на језику у његовом срцу је отров. Сва добро дела која ми учинимо ако нису проверена црквом и нису потврђена јеванђељем нису на корист. И наш пост ако није благословен црквом нема користи за наше спасење. „Добро дело када се не учини на добар начин није добро" (Св. Јован Солунски). Зато нам треба мудрост али не наша него мудрост Божија. Нећемо задобити ни врата небеска, ни ту правду, ни истину, ни љубав, ни мир, ако немамо смирења и ако не улажемо труд.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Ћакон Немања Стојковић