КОНЦЕРТ НА КЛИНИЦИ ЗА ПСИХИЈАТРИЈУ, КЦ КРАГУЈЕВАЦ

КОНЦЕРТ НА КЛИНИЦИ ЗА ПСИХИЈАТРИЈУ, КЦ КРАГУЈЕВАЦУ уторак, 30. децембра, ученици верске наставе СМШ “Др Милоје Милојевић” из Крагујевца одржали су концерт класичне музике у просторијама Клинике за психијатрију, КЦ Крагујевац.

Концерту су присуствовали доктори КЦ Крагујевац, студенти Медицинског факултета, Универзитета из Крагујевца, као и пацијенти Клинике за психијатрију са својим породицама.

Одржан концерт, круна је сарадње Музичке школе и КЦ Крагујевац.

Неколико протеклих година, захваљујући константној сарадњи и корелацији верске наставе и грађанског васпитања у Музичкој школи, психијатри, психолози и педагози КЦ Крагујевац, посећују ученике Музичке школе кроз предавања, трибине и тематске дијалоге, обогаћујући тиме учинак ова два наставна предмета, односно обогаћујући свест ученика о проблемима данашњице и нашем односу према њима.

Поред драгоцених трибина о болестима зависности и полно преносивим болестима, сарађивали смо и кроз разне трибине, анкете и истраживања о психичком здрављу и животним проблемима адолесцената.

Посебан утисак и учинак имала је презентација докторске дисертације “Утицај верске наставе на психо- емоционалне особине личности”, одржана 5. новембра протекле године у просторијама Музичке школе.

Користимо прилику да се јавно захвалимо управи Клинике за психијатрију- КЦ Крагујевац, а посебно Др Милици Боровчанин, Др Ани Воларевић, Др Жељки Бузуровић и Др Андреи Обрадовић, као и дугогодишњим пацијентима Клинике за психијатрију Марку и Славици, који су несебично делећи пред ученицима своје негативно животно искуство, допринели учинку трибина и предавања о болестима зависности и полно преносивим болестима.

Сарадња Музичке школе и КЦ Крагујевац ће се наставити и у наредном периоду кроз разне едукативно- образовне форме, а све са циљем што боље припреме средњошколаца за живот и изазове које живот са собом носи.

вероучитељ Предраг Обровић