СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У ГРБИЦАМА

Храмовна слава, Свети пророк Илија, свечано је прослављен у Грбицама. Светом Литургијом је началствовао умировљени протојереј-ставрофор Милан Борота уз саслуживање протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја Милана Томића, јереја Петра Бранковића и јереја Гојка Марковића. Одавно у овом храму се није окупио оволики број верника, што из самог села, тако и из околних места, који су дошли да активним учешћем у Трпези Господњој увеличају славље грбичке парохије и причешћем докажу да су живи удови Тела Христовог. По прочитаном Јеванђељу верницима се обратио протојереј-ставрофор Живота Марковић, који нас је подсетио колики је угодник Божији био Свети пророк Илија.

После Светог Причешћа и опхода око храма освећено је жито и пререзан је славски колач, када се окупљенима обратио прота Милан Борота наглашавајући значај вере у нашим животима. Када нам је вера јака и држава нам је јака; када нам је вера јака и народ је јак; када нам је вера јака и љубав је јака међу нама; а када нам вера ослаби све ово постаје млако и слабо, рекао је између осталог прота Милан.

Након Свете Литургије у порти храма је изведен пригодан културно-уметнички програм, где је учествовало неколико културно-уметничких друштава и певачких група из околних места као и једна певачка група из Ивањице. После програма прослава је настављена свечаним ручком, који су ове године приредили Господин Жарко Живковић и Господин Зоран Симеуновић из Грбица.

Јереј Милан Петровић