ХРИСТОС ЈЕ НАЈВЕЋА БЛАГОДАТ У НАШИМ ЖИВОТИМА

ХРИСТОС ЈЕ НАЈВЕЋА БЛАГОДАТ У НАШИМ ЖИВОТИМАУ понедељак Треће недеље по Педесетници, Његово Преосвештенство епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио Свету Архијерејску Литургију у храму светог Саве. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, јереј Немања Младеновић, јереј Бранислав Матић, ко и ђакон Милош Ђурић. Свету Литургију је својим појањем увеличао хор Свети Сава под руководством јереја Ивана Антонијевића.

Поред прелепих дечијих гласова, Свету Евхаристију је посебно украсила беседа владике Јована, који је све окупљене подсетио да смо сви позвани да проповедамо Царство Божије. А проповед Царства Божијег није ништа друго до проповед Богочовека Христа. Као и апостоли и ми смо позвани да проповедајући Царство Божије унесемо Рај у овај свет али и у сваког човека. Рај можемо задобити једино благодаћу Божијом, а не можемо Рај заслужити. Све што човек има, па чак и своју веру, он то није заслужио или зарадио, и то није њеогово власништво већ је то задобио благодаћу Божијом, а благодат добијамо сходно нашој вери и сходно нашем животу.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Након Литургије, Преосвећени владика Јован посети је братство овога светога храма и том приликом остао на Трпези љубави.

ђакон Милош Ђурић