СЛАВА АРИЉСКЕ СВЕТИЊЕ – СВЕТИ АХИЛИЈЕ

СЛАВА АРИЉСКЕ СВЕТИЊЕ – СВЕТИ АХИЛИЈЕУ некадашњем седишту моравичких архијереја у Ариљу, и ове Године Доброте Господње, 28. маја, литургијска заједница прославила је свог молитвеног заштитника. Празнична радост отпочела је торжественим вечерњем са петохлебницом и јутрењем, након чега су часни оци са благочестивим народом имали прилике да одслушају предавање презвитера ужичког Александра Јевтића на тему "Причешће и начин припреме". Благодарећи Богу и Светом Ахилију Лариском сви сабрани су се под сводовима парохијског дома у радости окрепили и земаљским добрима.

Празничном Литургијом сутрадан началствовао је Његово Преосвештенство епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован уз саслуживање архимандрита Арсенија, новоназначеног за викарног епископа топличког, архимандрита Тимотеја вазнесењског, архијерејског намесника пожешко-ариљског Дмитра Луковића, и других свештенослужитеља и ђакона.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

У оквиру литургијског сабрања у ариљској лепотици, епископ је у протопрезвитере произвео оца Драгана Стевића, старешину ариљске цркве и његовог сабрата оца Мирчету Крупниковића. Након литургијског заједничења и ломљења славског колача уприличен је за све присутне госте културно уметнички програм. Трпеза љубави је као и ранијих година била раскошно припремљена, а владика Јован је још неколико сати у благољепију и празничној радости разговарао са свештеницима и сабраним народом.

Младен Миливојевић, ђакон ариљски