10 ГОДИНА ЕМИТОВАЊА РАДИО ЕМИСИЈЕ “ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО” НА РЕГИОНАЛНОМ РАДИЈУ – “РАДИО ЈАГОДИНИ” 97.3 Mhz

10 ГОДИНА ЕМИТОВАЊА РАДИО ЕМИСИЈЕ “ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО” НА РЕГИОНАЛНОМ РАДИЈУ – “РАДИО ЈАГОДИНИ” 97.3 Mhz“ЖИВЕТИ ИСТИНОМ У ВЕРИ, НАДИ И ЉУБАВИ”

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, 22. маја 2004. године, на празник преноса моштију Светог Николаја Мирликијског Чудотворца, на регионалном радију - “Радио Јагодини” 97,3 Mhz кренула је са емитовањем емисија Српске Православне Епархије Шумадијске, ЦО Јагодинских “ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО”. Емисију уређује аутор овог текста координатор за веронауку намесништва беличког, Епархије Шумадијске, вероучитељ Борис Милосављевић.

Одличном сарадњом медијске куће ЈИП “Нови пут” и наше Свете Цркве ова емисија већ десет година живи на регионалном радију “Радио Јагодини”.

Премијерно емитовање емисије је недељом са почетком у 8:30, а репризно емитовање је суботом, такође у 8:30. Емисија се састоји из седам рубрика: Мисионарска писма, Духовник, Историја Живота, Не веруј у идоле, Христова наука, У свету постоји једно царство и Житија Светих. Трајање емисије је 90 минута. Tакође треба истаћи и изузетну сарадњу са “Радијом Златоусти” званичним радијом епархије шумадијске, која траје од самог његовог оснивања.

У реализацији емисије учествују: вероучитељ Предраг Димитријевић, ученици Гимназије “Светозар Марковић” у Јагодини, Кристина Пешић и Соња Димитријевић, ученица средње медицинске школе у Крагујевцу, Јована Стевановић, члан новинарске секције ОШ “17. октобар” из Јагодине Зорана Јанковић и студент психологије Јелена Спремо. Затим и запослени на радију: спикери Јелена Добросављевић, Весна Петровић, Сузана Лубура, Биљана Марковић, Никола Косановић и Слободанка Јевтић, тонска реализација Горан Јевтић, Златко Милојковић, Саша Пантелић и Зоран Петковић.

Захваљујем се свима вама драга браћо и сестре у Христу, који слушате ову емисију, и својим предлозима, мишљењима и сугестијама помажете да она траје и преко радио таласа шири Благу вест свима људима, позивајући све да слушајући чују, дођу и виде како је благ Господ , и да тако сви заједно живимо Истином у вери, нади и Љубави. Да мерило и нада нашег живота буде Васкрсли Господ Христос, Који нас све позива да литургијски живимо и сједињујући се са Њим у Светој Тајни Причешћа, и ми будемо причасници вечнога живота, Синови Божији по благодати и љубави Божијој.

За ову изузетну и десетогодишњу сарадњу наше Свете Цркве са медијском кућом ЈИП “Нови Пут” захваљујем се такође и директору ове куће Љубиши - Бати Вујићу, као и уреднику “Радио Јагодине” Горану Јевремовићу, који су заиста били отворени и спремни за сарадњу у свим сегментима, и својим трудом допринели да Истина Јеванђеља нађе пут до многих душа. Желимо им свако добро од Господа, и нека благослов Господњи сиђе на све нас молитвама Пресвете Владичице наше Богородице, Светог Николаја Мирликијског Чудотворца, Светитеља Саве, свих светих и нашег Владике Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована. Амин.

вероучитељ Борис Милосављевић

View the embedded image gallery online at:
https://eparhija-sumadijska.org.rs/vesti/item/3285-10-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-973-mhz#sigProIde9860d1f4b