ИЗУЗЕТНО УСПЕШНО ОКОНЧАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА МЛАДЕНОВАЧКЕ ЦРКВЕ

ИЗУЗЕТНО УСПЕШНО ОКОНЧАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА МЛАДЕНОВАЧКЕ ЦРКВЕУ суботу, 24. маја 2014. године, након недељу дана прикупљања и дистрибуирања помоћи, окончана је највећа хуманитарна акција у историји младеновачког Храма. У складу са потребама и стањем на терену младеновачки свештеници и верни народ су покренули свеобухватну акцију прикупљања одеће, обуће, дуготрајне и конзервиране хране, хране за бебе, душека, јоргана, ћебади, постељина, флаширане воде итд.

С обзиром на то да организације, чији је примарни циљ организовање и достаљање помоћи у оваквим ситуацијама, нису биле на висини задатка, братство храма Успења Пресвете Богородице је помоћ доставља сопственим снагама, директно угроженима. Из Младеновца помоћ је отишла у прихватилишта у Београду и Лазаревцу, затим у С. Паланку и Јагодину, а нису заборављени ни Младеновчани у насељу „Керамика“, који су такође били погођени поплавама.

Младеновачко свештенство и верни народ су од суботе 17. маја до суботе 24. маја прикупили и најугроженијим у многим општинама доставили:

  1. преко 9120 разних одевних предмета за све узрасте (кошуље, мајице, тренерке, панталоне, јакне, џемпери, чарапе бенкице, доњи веш и др.);
  2. око 2750 литара флаширане воде;
  3. 723 килограма конзервиране и дуготрајне хране;
  4. 347 килограма хране за бебе;
  5. 486 килограма средстава за хигијену одраслих (шампони, купке, сапуни, жилети и пене за бријање, пасте и четкице за зубе и др.), пелена за одрасле и тоалет папира;
  6. 254 килограма средстава за хигијену беба (купке, шампони, сапуни, млеко за тело итд.) и пелена;
  7. 189 килограма средстава за дезинфекцију (асепсол, повидон јод, средства за суво прање руку и др.);
  8. 200 килограма брашна;
  9. 175 пари обуће за бебе, децу и одрасле;
  10. 83 комада ћебади, јоргана, душека и комплета постељине.

Хвала свима који су помоћ доносили, свима који су нам помогли да помоћ допремимо до настрадале браће и сестара и члановима нашег хора који су неуморно сортирали и паковали помоћ.

Марко Јефтић, ђакон