ВЛАДИКА У ПОСЕТИ ПОСТРАДАЛИМА ОД ПОПЛАВА

ВЛАДИКА У ПОСЕТИ ПОСТРАДАЛИМА ОД ПОПЛАВАУ уторак, 20. маја 2014. године, поплавама захваћену лазаревачку општину, посетио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички, Господин Јован, заједно са епископима, британско-скандинавским Господином Доситејем (Мотиком) и крушевачким Господином Давидом (Перовићем).

Овом приликом Архијереји су са потпредседником лазаревачке општине господином Бојаном Стевићем и свештенством Колубарско-посавског намесништва, обишли најугроженија подручја на територији лазаревачке општине, као и центре у којима су смештени страдалници непогоде, каква се у овим крајевима не памти.

Владике су посетили и духовно утешили и укрепили смештене у ОШ "Вук Стефановић Караџић“ у Степојевцу, коп у Великим Црљенима, халу спортског центра у Лазаревцу. Гостујућим Архијерејима приређен је дочек у храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, где их је са историјатом храма и Колубарске битке упознао старешина храма, протојереј Марко Митић. Црквеној општини Лазаревац, Владика Јован, доставио је и значајну хуманитарну помоћ, одакле ће се она доставити свима којима је неопходна.

Од самог почетка катастрофе која је задесила, можемо рећи целу нашу земљу, Црквена општина Лазаревац, почела је са прикупљањем хуманитарне помоћи за угрожене. Трудом јереја Владимира Стојковића, а уз подршку свештенства Колубарско-посавског намесништва и верног народа, значајне количине ове помоћи већ су достављене потребитима. Морамо споменути и мноштво верника који већ данима неуморно волонтирају у сали парохијског дома у Лазаревцу.

Истичемо труд госпође Лане Радић и господина Драгана Дамјановића. Невоља нас је учинила сложнима и посведочила да смо способни да саосетимо са ближњима, нарочито када су у невољи. Ипак, размере катастрофе нас уверавају да је ово само почетак опоравка који тек предстоји. Стога је неопходно ову делатну љубав посведочити страдалницима и како време буде одмицало.