JЕЛЕОСВЕЋЕЊЕ И ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋУ

JЕЛЕОСВЕЋЕЊЕ И ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋУУ понедељак, 12. маја 2014. године, када Црква Божија прославља светог Василија Острошког Чудотворца, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је Свету тајну Јелеосвећења и Свету Архијерејску Литургију у манастиру Каленићу.

Епископу су саслуживали свештеници шумадијске епархије. Литургијско појање увеличао је октет из Крагујевца. Овим Светим тајнама присуствовао је већи број верника, који су се помазали освећеним јелејем и на крају свете Литургије се сјединили са Васкрслим Господом кроз Свету тајну причешћа.

У духовној поуци Просвећени Владика је подсетио окупљене вернике “да нам је потребна и неопходна молитва, ради нашег спасења и да се молимо Богу и светом Василију Острошком, јер он све исцељује који му се искрено и са чврстом вером у Бога, молитвом и смирењем обраћају. Вера и молитва треба да буду разумна, и да не осуђујемо другога, него да се молумо да Господ управи наш разум, руке и ноге ка Њему. ”

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

По завршетку свете Литургије уприличен је пријем званица а затим и гозба љубави коју је припремило сестринство манастира Каленић са настојатељницомн игуманијом мати Нектаријом.

јереј Слободан Савковић