КВИЗ “ВЕРА НАША – ВЕРА СТАРА”

КВИЗ “ВЕРА НАША – ВЕРА СТАРА”У суботу, 01. марта 2014. године, у ОШ „Диша Ђурђевић“, у Вреоцима, одржан је квиз знања из верске наставе, за ученике шестог разреда.

Квиз под називом ВЕРА НАША – ВЕРА СТАРА, већ се традиционално одржава на територији нашег, Колубарско-посавског намесништва. Ученици вреочке школе, у холу ове образовне установе, угостили су екипе шестака ОШ „Свети Сава“ из Великих Црљена и ОШ „Слободан Пенезић-Крцун“ из Јунковца.

Као и прошле године аутор и водитељ квиза био је свештеник Влада Димитријевић, а регуларност такмичења надгледао је трочлани жири у саставу: Видосава Блечић, психолог у О.Ш. „Војислав Вока Савић“ у Лазаревцу -председник, Небојша Делић, директор ОШ „Рудовци“ у Рудовацима-члан и Тања Живановић, професор ликовног васпитања школе домаћина-члан. Допринос у организацији квиза дали су, поред црквених општина вреочке, великоцрљеначке и јунковачке и вероучитељи Ивица Стојковић и Александар Бабић.

У уметничком делу програма наступао је хор ОШ „Рудовци“ из Рудоваца, под диригентском палицом наставнице музичке културе, госпођицом Сандром Вукоја. На самом почетку квиза присутне је поздравила директорка ОШ „Диша Ђурђевић“, госпођа Мирјана Јоксимовић, пожелевши гостима добродошлицу, а учесницима пуно среће у такмичењу. Ређале су се потом већ стандардне игре квиза прилагођене наставном плану и програму верске наставе за ученике шестог разреда.

Као и сваки пут, до самог краја ситуација је била неизвесна, али је на крају победу однела О.Ш. „Слободан Пенезић-Крцун“ из Јунковца. Друго место заузела је ОШ „Диша Ђурђевић“, из Вреоца, а треће ОШ „Свети Сава“ из Великих Црљена. Овај поредак одредиле су нијансе у знању, а квиз је потврдио да је веронаука и даље један од најомиљенијих предмета у нашим школама.