РУКОПОЛОЖЕЊЕ У СТАРОЈ МИЛОШЕВОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУ

РУКОПОЛОЖЕЊЕ У СТАРОЈ МИЛОШЕВОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУНа Сирни четвртак, Епископ шумадијски Г. Јован служио је литургију у Старој Милошевој Цркви уз саслужење свештенства Лепеничког намесништва и гостију из Жичке епархије: протојереја Ивана Радовановића, јереја Дејана Марковића из Краљева, свештеника Марка Мирковића и Ивана Павловића из Чачка, те ђакона Милоша Мијатовића из Аранђеловца.

Владика је у својој беседи указао на значај Сина Божијег као онога које представља врата која воде у бесмртност. Само оно што уђе у Христа биће спасено.. Хришћанске врлине које нам се објављују кроз Јеванђеље, јесу она храна којом се овце стада напасају, односно оно чиме човек живи. Где је Христос, тамо је бесмртност, тамо је вечни живот. У Цркви се живи послушношћу. Онај ко то схвати, проћи ће кроз врата која су Господ наш Исус Христос.. Ко прође кроз та врата, имаће блага овога и онога света. Ван Христа, нећемо имати ништа.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Духовна поука епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Након Великог Входа, Владика је благоизволео да у чин презвитера рукоположи најблаговернијег ђакона Мирољуба Попадића из Краљева, коме је Црква поверила служење у VI парохији при Светотројичком храму у Краљеву. Обраћајући се новорукоположеном свештенику Мирољубу, Владика је дирљивим речима говорио о смислу свештенослужења, апелујући на искреност, отвореност, посвећеност свештеника на вршењу воље Божије. „Да би други слушали Реч Божију, најпре је потребно да и ти сам верујеш у то што радиш и другима говориш“, рекао је Владика презвитеру Мирољубу.

Након одслужене литургије, трпеза љубави, настављена је у парохијском дому.

протођакон Мирослав Василијевић