АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И ОСВЕЋЕЊЕ У ХРАМУ СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА У КОРИЋАНИМА

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И ОСВЕЋЕЊЕ У ХРАМУ СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА У КОРИЋАНИМАУ храму Силаска Светог Духа у Корићанима, у недељу, 16. фебруара 2014. године, када наша црква прославља и празнује Светог Симеона и Ану, Светог Јакова Архиепископа српског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију.

Његовом Преосвештенству саслуживали су свештеници шумадијске и жичке епархије, а својим појањем литургију су увеличали октет из Крагујевца и богослови Богословије Свети Јован Златоусти. Владику је дочекао велики број верника, међу којима су била деца из предшколске установе у Корићанима и ученици веронауке из школе „Мома Станојловић“ са својом вероучитељком Аном Зечевић.

Пре Свете Литургије Владика Јован је осветио палионицу свећа са црквеноопштинским просторијама. Овом приликом у чин презвитера рукоположен је Бојан Милошевић из Ивањице, коме је поверена парохија у Ариљу. Након прочитаног Јеванђеља Владика Јован се богонадахнутом беседом обратио присутном народу и будућем свештенику, говорећи о одговорности и значају свештеничке службе.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Духовна поука епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

На Литургији су се причестила сва деца и велики број верника. По завршетку Свете Литургије уприличена је трпеза љубави за Преосвећеног Владику и госте у организацији Црквене општине Корићани и њених свештеника протојереја Милорада Тимотијевића и јереја Дејана Марјановића.

Јереј Дејан Марјановић