СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЧАЧКУ СЛУЖЕНА НА ДАН САБОРА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЧАЧКУ СЛУЖЕНА НА ДАН САБОРА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију на дан празновања Сабора Пресвете Богородице у Чачку. Епископа је дочекао верујући народ у великом броју и свештенство трнавског, љубићског и таковског намесништва.

Његовом Преосвештенству су саслуживали архијерејски намесник трнавски протојереј Саша Јоловић, старешина Цркве Вазнесења Господњег јереј Иван Пауновић, ахијерејски намесник таковски протојереј-ставрофор Аранђел Даниловић, старешина Цркве Свете Тројице у Горњем Милановцу протонамесник Драган Ђорем, свештеници Милан Љубичић, Мирослав Петров, Владан Милосављевић, Владе Капларевић, Крстивоје Милуновић, Нешко Богдановић, Слободан Јаковљевић, Милорад Милидраг, Радиша Сеочанац, ђакон Иван Гашић, ђакон Благоје Видаковић, ђакон Драган Милованчевић.

Епископ Јован је рукоположио на овој Светој Литургији ђакона при храму Свете Тројице у Горњем Милановцу Мирка Мандића, дипломираног теолога у чин презвитера и поставио га за привременог пароха друге парохије у Чачку, а дипломираног теолога и верочитеља Владимира Вулету рукоположио је у чин ђакона и поставио га да служи у Цркви Свете Тројице у Горњем Милановцу. После богонадахнуте поуке новорукоположенима о начину чувања дара Духа Светога који су примили, прочитана је божићна посланица Епископа Јована своме народу шумадијске и жичке епархије. Велики дан је био и за свештеника у пензији Драгомира Љубичића кога је Епископ одликовао чином протојереја-ставрофора за сав предан рад у Цркви Божијој на спасење душа народа овога краја.

Старешина Цркве Вазнесења Господњег јереј Иван Пауновић обратио се Епископу у име свога братства и изразио благодарност Епископу јер нас је удостојио да Његовим молитвама Богу примимо велике духовне дарове који се пре свега виде у љубави и јединству братсва овога светога храма и верујућег народа. Уследила је богата трпеза љубави и културно уметнички програм у парохијском дому. Трпези љубави присуствовали су и градоначелник града Чачка мр Војислав Илић и господин Миленко Костић, велики добротвор Цркве Христове. Његово Преосвештенство Господина Јована свечано су испратили свештеници и народ звуком звона цркве Богородице Градачке молећи се Богу и Пресветој Богородици да нас удостоји Царства Небеског.

Марко Мирковић, јереј