ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА РОЂЕЊА ХРИСТОВОГ У МЛАДЕНОВЦУ

ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА РОЂЕЊА ХРИСТОВОГ У МЛАДЕНОВЦУУ оквиру прославе празника Рођења Христовог, братство храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу је на иницијативу Архијерејског намесника младеновачког протојереја Жељка Ивковића организовало низ културно-уметничких догађања. Најпре је у Недељу праотаца – Материце, након Литургије одржан концерт ауторске духовне музике групе „Лира“ и хора „Благовести“.

На Бадње вече, 6. јануара, након Великог повечерја и освећења бадњака верујућим Младеновчанима је подељено неколико стотина бадњака. Стога, ни у овим тешким временима нико није остао ускраћен за овај древни елемент прославе Божића. Након богослужења (на којем се окупио незапамћен број верника) у порти младеновачког Храма обављено је ложење бадњака, а потом и традиционално послужење. Оно што је важно истаћи је да су сами верници, на позив старешине храма Успења Пресвете Богородице протојереја Слободана Кеџића, обезбедили сву храну и пиће, којим су се окупљени окрепили.

На сам дан Божића православни хришћани младеновачке вароши су се окупили επί το αυτό у својој Цркви да би чули посланицу свог Патријарха и сјединили се са Господом кроз Свету Тајну Причешћа. Након евхаристијског сабрања подељене су захвалнице онима који су најзаслужнији за генералну обнову младеновачке Цркве и обављено је ломљење чеснице (дар АД Маковица) у којој се налазио златник (дар млекаре Границе).

ђакон Марко Јефтић