ВЛАДИКА ЈОВАН – ЖИВИМО ЈЕВАНЂЕЛСКИМ ЖИВОТОМ

У уторак 17. септембра 2013. године, када наша Света Црква слави Свету Свештеномученицу Вавилу, пророка Мојсеја Боговидца и Светог Петра дабробосанског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Великомученика и исцелитеља Пантелејмона у Станову.

Епископу су саслуживали протојереј Синиша Марковић, јереј Петар Бранковић и ђакон Недељко Дикић уз литургијско појање студената теологије.

Епископ је у беседи после прочитаног Јеванђеља указао да ако живимо Јеванђелским животом, ако живимо животом Цркве и ако смо на путу за Царство Небеско, да нема потребе да се плашимо ничега што се са нама догађа у овоме нашем земаљском животу, али нас Господ исто тако кроз данашње Јеванћеље упозорава да ми као хришћани треба да будемо стално будни. Будни да не заспимо у својим страстима својим гресима својим слабостима да стражимо над собом јер искушења морају доћи. Без искушења нема ни спасења али зато нас Господ упозорава да стражимо тако што треба да размишљамо непрестано о нашем сусрету са Господом Богом то јест да размишљамо о другом доласку Христовом када ће он доћи како нас учи Црква и Јеванђеље.

ђакон Недељко Дикић