ПРЕДАВАЊЕ У ВИШЕГРАДУ

ПРЕДАВАЊЕ У ВИШЕГРАДУУ суботу 07. септембра 2013. године, када Црква Божија прославља св. апостоле Вартоломеја и Тита, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, а на позив Црквене општине вишеградске, штићеници заједнице “Земља живих” са протојерејем-ставрофором Александром Новаковићем, су посетили град Вишеград.

У биоскопској сали Андрићграда представљен је пројекат “Земља живих”, који се бави ресоцијализацијом и рехабилитацијом зависника.

Уводну реч је одржао свештеник Средоје Андрић, који је поздравио госте, представио предаваче и најавио пројекцију документарног филма о заједници. После филма о раду заједнице “Земља живих” у Епархији шумадијској, говорио је свештеник Александар Новаковић, укратко изложивши типик заједнице и хронологију дешавања у њој од 2008. године до сада.

Најупечатљивија су била сведочења штићеника заједнице, Срђана Репића и Владимира Мишковића, који су многобројној публици, међу којима је био присутан велики број младих, говорили о свом болном искуству наркоманског живота. Ова трибина је поред публиковања пројекта “Земља живих” имала и превентивни карактер, управо због присуства великог броја основаца који су посетили предавање.