АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У РАБРОВЦУ

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У РАБРОВЦУУ суботу, 14. септембра 2013. године, када наша Црква прославља Преподобног Симеона Столпника Епископ шумадијски и администратор жички Г. Јован служио је Архијерејску Литургију у Рабровцу. Пре саме Литургије, владика Јован је освештао парохијски дом, фонтану, палионицу свећа и бунар. Епископу је саслуживало више свештеника и ђакона Епархије шумадијске и Архиепископије београдско-карловачке.

У својој беседи Епископ Јован је поучио верни народ како се треба владати у животу, никада не заборављајући Господње речи и наше позвање да сведочимо Јеванђеље. Иако су времена тешка не смемо упадати у замке и чинити оно што није достојно хришћана – бити лицемери, оговарати, сведочити лажно итд. Оно што хришћанин мора чинити јесте да буде крај свог ближњега увек када му је то потребно и да по светописамским речима носимо терет један другога.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Након Литургије Епископ Јован је одликовао Архијерејским граматама и захвалницама заслужне чланове Црквене општине рабровачке на челу са протонамесником Владаном Јовановићем.

ђакон Марко Јефтић