ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У РЕКОВЦУ

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У РЕКОВЦУДана 05. септембра 2013. године, када Мајка Црква прославља св. свештеномученика Иринеја, св. мученика Лупа, у Рековцу, на платоу испред средње пољопривредне школе, Светом Архијерејском Литургијом, началствовао је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Г. Јован. Повод заједничког сабрања било је заједничарење у благодатима Евхаристијских Дарова, и призив Светога Духа на почетку школске године.

Његовом Преосвештенству саслуживали су: архијерејски намесник лепенички и в.д. архијерејског намесништва левачког, протојереј ставрофор о. Сава Арсенијевић, игуман манастира Денковца о. Серафим, протонамесник Сретко Петковић и протонамесник Драгослав Цветковић, док су учешће у заједници узела сва деца основе и средње школе у Рековцу, заједно са својим предавачима.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Након прочитаног Јеванђеља, деци и свим присутним верницима, обратио се Епископ Јован речима које су се односиле на љубав према учењу и знању. Знање је добро али само по себи надима ако није прожето добрим делима и мислима. Човек је целога свога живота ученик и ако то заборави онда пропада. Сва стечена знања која човек усади у себе увек су корисна у животу, па је зато неопходно да у самој школи схватимо суштину знања. Основе знања и васпитања морамо понети из својих домова, јер нам школа надограђује и проширује сазнања на већ припремљеним темељима.

Након одслужене Литургије и молебана уследила је трпеза љубави у просторијама интерната дома ученика.

јереј Милош Антонијевић