OСВЕЋЕЊЕ ХРАМА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ДРЕНОВЦУ

ОСВЕЋЕЊЕ ХРАМА У ДРЕНОВЦУ

На дан када Света Црква прославља Светог исповедника Никифора и светог свештеномученика Еразма Охридског, 15. / 2. јуна 2013. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, благоизволео је осветити новоподигнути храм недалеко од Крагујевца у селу Дреновац посвећен Пресветој Мајци Божијој – празнику Живоносни Источник. Ово је још једна у низу велелепних светиња које су никле у епархији шумадијској од како се на њеном челу налази Епископ Јован.

Руковођени Духом Светим, верници села Дреновац заједно са својим домаћином владиком Јованом и парохијским свештеником су даноноћно стражили да се ова црква што пре заврши и учинили су дело достојно својих предака.

Више од петсто житеља овог места сабрало се да дочека свог Архијереја и да учествује у освећењу новоподигнутог храма. На Светој Литургији Преосвећеном владици су саслуживали уз крагујевачког намесника протојереја-ставрофора Рајка Стефановића и свештеници шумадијске епархије.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Пошто су изградњу храма помогли многи донатори и приложници како из Дреновца тако и из околних места, архијерејске грамате захвалности добили су: Живорад Павловић, Душан Мојсиловић и Душан Јабланчић.

Архијерејске захвалнице добили су Дејан Милосављевић, Јован Шпиљевић, Драго Бараћ, Љиљана Шпиљевић, Иван Милутиновић, Милош Љубисављевић, Бобан Јабланчић, Винка Пауновић, Благоје Јованович и Општина Крагујевац.

Преосвећени владика Јован је наградио чином протојереја пароха Митра Ђурића због ревности коју је показао при изградњи овога храма.

Културно уметничко друштво из Драгобраће извело је пригодан програм након Свете Литургије, а славље је настављено за трпезом љубави коју су припремили мештани Дреновца са својим свештеником.

Протојереј Митар Ђурић