СВЕШТЕНИЧКА ИСПОВЕСТ У АРАНЂЕЛОВЦУ

СВЕШТЕНИЧКА ИСПОВЕСТ У АРАНЂЕЛОВЦУСвештеничка исповест орашачког намесништва одржана је у среду Цветне недеље часног поста у храму Светог архангела Гаврила у Аранђеловцу. Исповедник тим поводом је био протојереј-ставрофор Милан Борота. Након исповести, Свету Литургију пређеосвећених дарова служио је Епископ шумадијски Јован уз саслужење архимандрита Георгија из оближњег манастира Брезовца, исповедника проте Милана Бороте, пензионисаног свештеника Стокана Ћирковића и архијерејског намесника орашачког протојереја-ставрофора Миће Ћирковића.

Храм је био пун верника и већи део њих се причестио Телом и Крвљу Христовом. У току Литургије, Владика је рукоположио у чин ђакона чтеца Марка Денића из Краљева.

У беседи, Епископ цркве Божије у Шумадији је указао на телесну и духовну страну поста те да су пост и молитва два крила којима се човек уздиже изнад свека овоземаљског.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након Литургије, реферат на тему „Православни подвиг“ прочитао је парох венчански, јереј Милош Митровић, након чега се развила врло жива и плодоносна дискусија на задату тему у којој су учествовали сви свештеници, заједно са Епископом. Наком тога литургијско сабрање се наставило трпезом љубави у ресторану хотела „Круна“ у Аранђеловцу.

Милован Ранковић, протонамесник